Fløtegratinertepoteter

Jeg har brukt en ildfastform på ca 1,5-2 liter og da passer det til 2-4 personer. Sett stekovnen på 200 grader, over og undervarme.

Du trenger:

- 7-9 mellomstore poteter, men antallet kommer litt ann på potetene, jo større de er, jo færre trenger du. (Jeg bruker Amandinepoteter, fordi de har fint skall og da slipper jeg å skrelle dem først)

- 1 løk

- 1 liten kremfløteboks

- Salt og pepper, eventuelt litt fersk hvitløk eller hvitløkssalt

- Gulost

Del løken i biter og legg den nederst i formen. Del potetene i skiver og legg dem godt inntil hverandre. Ha på krydder (og hvitløk hvis det er ønsket)

Hell på fløten, sånn at noe av potetene stikker over. Hvis det blir for mye fløte vil ikke potetene bli gjennomkokt på den tiden de står i ovnen.Sett formen inn i ovnen med et stykke bakepapir over i 45 min. Når tiden er ute, ta formen ut, fjern bakepapiret og legg på ost. Sett formen tilbake i ovnen igjen, uten bakepapiret over, og la den stå i 45 min til, og da er maten ferdig. Kan serveres som tilbehør til det meste av retter.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Linn

Linn

26, Re

Jeg heter Linn og bor i Vivestad sammen med kjæresten min, tre pusekatter og to akvarium med fisk. Her bor vi i et lite fint hus på en bondegård. Jeg er veldig glad i dyr, og til vanlig rir jeg to timer i uka på Hof Rideskole. Dette syns jeg er veldig moro, og det gir meg mye glede i en ellers så kjedelig hverdag. Jeg går hjemme på AAP og har vært hjemmeværende i over et år, pga fibromyalgi og utmattelse. Etter å ha vært gjennom en masse legebesøk, tester og kostholdstips, og mye FRUSTRASJON, fant jeg ut at jeg ville prøve meg på blogg og dele mine erfaringer og kanskje hjelpe andre i samme situasjon. Eller at jeg kan dele livshendelser og fritidssysler som kan inspirere eller skape glede. =) Så da håper jeg du liker bloggen min, og hvis det skulle være noe du lurer på så er det bare å legge igjen en kommentar eller sende meg en mail på linnt10@gmail.com. =)

Kategorier

Arkiv

hits